19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Pečenáče podle Jarči

Název Množství a jednotka
ryba 1000 gramů
koření na ryby
hladká mouka 4 lžíce
mletá sladká paprika
pálivá paprika
Zobrazit všechny ingredience

sladkokyselý nálev

Název Množství a jednotka
studená voda 1 litr
ocet 3 dl
balzamikový ocet 1 dl
cukr 4 rovné lžíce
tymián 1/2 lžičky
Zobrazit všechny ingredience
večeře
Kuchyně: česká zdravá kuchyně
Příprava: 01 h.
Vaření: 30 min.
Jarča



Postup
Rybky (plotice, cejnky i jiné) vykucháme, očistíme,umyjeme, osušíme. osolíme, můžeme posypat rybím kořením. Necháme chvíli odležet. Obalíme v mouce smíchané s mletou červenou sladkou popřípadě i pálivou paprikou a na oleji opečeme.Vychladlé naložíme do sladkokyselého nálevu. Po 2 - 3 dnech si pochutnáváme.
Sladkokyselý nálev si připravíme takto.
Dáme vařit vodu s octem, cukrem, solí a kořením. Než nálev zavaří očistíme a nakrájíme zeleninu na julienne. Tu povaříme v nálevu 5 minut.
Nálev necháme vychladnout a do studeného naložíme rybičky, nebo špekáčky, ale v tom případě vynecháme rybí koření, tymián a bazalku.


Další fotografie
 


RECEPTY

Palačinky se špenátem

Postup: Smetanový špenát:Orestujeme nadrobno nakrájenou anglickou slaninu, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Mořská štika na rozmarýnu

Postup: Mořskou štiku očistíme a opatrně zbavíme páteře – ostrým nožem lehce... zobrazit recept

RECEPTY

Pavliny ořechové řezy

Postup: Ze všech přísad zpracujeme na vále těsto, čtvrtinu těsta odebereme a dáme do... zobrazit recept

RECEPTY

Pizza na plechu

Postup: na těsto:1/2 kg hl. mouky1 lžička soli1/2 deci oleje2 žloutkykvásek:1/4 l... zobrazit recept

RECEPTY

Falafel - karbanátky z cizrny

Postup: Cizrnu z plechovky přecedíme. Část cizrny rozmixujeme jen nahrubo, aby zůstaly... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Česnek

     Malá, voňavá palička česneku, některými odsuzovaná pro... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Šelenburk

Penzion je postavený v roce 1996 na místě bývalé hájenky v Krnově, městě na...